De la fermă la ceașca ta

Ceașca de cafea Starbucks pe care o ții în mână este mai mult decât o băutură. Este o băutură artizanală, un ritual zilnic, pasul final dintr-o poveste incredibilă de producție globală a cafelei, care te conectează cu fermieri, agronomi, prăjitori, cumpărători, ingineri, barista cu șorț verde și mulți alții.

Starbucks se mândrește că achiziționează 100% cafea arabica de la peste 450.000 de fermieri din 30 de piețe de-a lungul „Centurii Cafelei” – în America Latină, Asia Pacific și Africa. Cumpărătorii noștri, cu sediul în Lausanne, Elveția, caută în întreaga lume cele mai bune cafele, inclusiv selecțiile noastre premium de origine unică, Reserve.

Coffee belt, landscape in Guatemala

Centura Cafelei

Aproape toată cafeaua din lume crește în „Centura Cafelei”. Aceasta înconjoară globul, situându-se între Tropicul Racului și Tropicul Capricornului. Există peste 70 de țări producătoare de cafea în lume, iar Starbucks® cumpără cafea din peste 30 dintre ele. Culturile, peisajele și metodele de cultivare variază de la o țară la alta și contribuie la aromele distincte ale cafelei. Centura Cafelei este împărțită în trei regiuni principale de cultivare: America Latină, Africa și Asia / Pacific. Achiziționăm responsabil, prăjim și combinăm cafele din fiecare dintre aceste trei regiuni pentru a-ți oferi cafele unice. La fel ca ceaiul sau vinul, cafeaua își ia o mare parte din aromă din locul de proveniență. Fiecare dintre aceste regiuni are condiții de creștere și tradiții diferite care influențează aroma generală a cafelei.

Latin America, a person on a coffee farm in Latin America

AMERICA LATINĂ

Cafelele din America Latină sunt baza multor amestecuri îndrăgite Starbucks®. Cumpărăm mai multă cafea din această regiune decât din oricare alta datorită gustului și calității constante. Regiunea are numeroase microclimate, tipuri de sol și tradiții de procesare. De exemplu, Costa Rica este cunoscută pentru vulcanii săi, care pot influența profilul de gust al cafelei cultivate acolo.

NOTE DE AROMĂ: NUCI, CACAO ȘI CONDIMENTE FINE

Africa, a person on a coffee farm in Africa

AFRICA

Africa este casa unora dintre cele mai unice cafele din lume, care stabilesc standardele noastre ridicate de calitate. Regiunea oferă unele dintre cele mai exotice arome de cafea. Mai exact, Etiopia este locul de origine al cafelei.

NOTE DE AROMĂ: AROME VIBRANTE ȘI LUXURIANTE, DE LA CITRICE LA FRUCTE DE PĂDURE

Asia Pacific, a person on a coffee farm in Asia/Pacific region

ASIA / PACIFIC

Regiunea vastă Asia / Pacific este cunoscută pentru cafelele cu arome intense și îndrăznețe, care nu se regăsesc nicăieri altundeva. Incluzând Indonezia, China, Papua Noua Guinee, Vietnam, Thailanda și India, regiunea cuprinde o gamă largă de climate, topografii și cafele distinctive.

NOTE DE AROMĂ: CORP PLIN ȘI TEXTURĂ SIROPOASĂ, CU AROME HERBALE ȘI PĂMÂNTII

Amestecare și Prăjire

Echipa de experți Starbucks este dedicată achiziționării, prăjirii, amestecării și preparării cafelei arabica de înaltă calitate.

Astfel, putem continua să creăm amestecuri excepționale de cafea, adaptate preferințelor tale individuale. Hai să aruncăm o privire mai atentă asupra proceselor de amestecare și prăjire și să explorăm câțiva dintre pașii prin care trec boabele de cafea Starbucks® de la fermele din întreaga lume până la ceașca ta.

Coffee blending, a person who is blending coffee beans

AMESTECUL DE CAFEA

Un pas important în crearea ofertelor delicioase Starbucks® este combinarea cafelelor din origini diferite sau cu stiluri diferite de prăjire.

Amestecarea ne oferă flexibilitatea de a crea note de gust noi, care nu se regăsesc într-o cafea de origine unică.

Coffee roasting process

PRĂJIREA CAFELEI

După ce cafeaua părăsește ferma și ajunge într-una dintre fabricile noastre de prăjire, următorul pas este dezvoltarea și menținerea aromei sale. Fiecare cafea necesită un timp și o temperatură ușor diferite în timpul procesului de prăjire pentru a crea o ceașcă de cafea cu aromă, aciditate, corp și gust optime.

ȘTIAI CĂ:
Mica echipă de maeștri prăjitori Starbucks are peste 150 de ani de experiență combinată în prăjire.
Categorii de prăjire

Starbucks a petrecut aproape 50 de ani perfecționând arta și știința prăjirii pentru a evidenția aroma naturală a fiecărei cafele.

Cafelele noastre sunt disponibile în trei tipuri de prăjire. Prăjirea Starbucks® Blonde, cea mai ușoară, are un timp de prăjire mai scurt, un corp mai lejer și arome catifelate. Cafelele cu prăjire medie sunt echilibrate, cu arome fine și bogate, în timp ce cele cu prăjire intensă au un corp mai plin și arome  îndrăznețe.

De la fermă la ceașca ta | Starbucks